A SZÉCHENYI 2020 PROGRAM KERETÉBEN ELNYERT TÁMOGATÁSSAL MEGVALÓSULT
A PANYOLAI SZILVÓRIUM ZRT. FEJLESZTÉSE


 
 


 

A vállalkozás a Széchenyi 2020 program keretében a GINOP-1.2.2-15-2015-02037. számú „Piacképességet javító gépbeszerzés” elnevezésű projekt keretében 70,00 % támogatás intenzitással 30.863.000,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A támogatás összege a 4913 Panyola, Szilvórium tanya 1. szám alatti telephelyen kerül felhasználásra gépbeszerzésre.

A vállalkozás jelenlegi telephelyén 2002 óta foglalkozik desztillált szeszesital gyártással.

A beruházás megvalósulásával a Panyolai Szilvórium Zrt. számára további fejlődés lehetősége nyílik meg.

A projekt keretében a feldolgozó kapacitás növeléséhez és az anyagmozgatás üzembiztonságának javításához szükséges eszközök beszerzése valósult meg.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával valósult meg

A projekt befejezésének dátuma: 2016.09.30.

 
 
 

A projekt tartalmának bemutatása

 

Eredmény megnevezése:
 
1 db R&R 800L GKD E kétlépcsős pálinkafőzde komplett gáz (800L/nap) beszerzése és üzembe helyezése. 1 db Weszyczki szeszmérő készülék, 1 db Nissan P1F1A15D emelővillás targonca, 1 db CLIMAX (Pramac) S16W450Z gyalogkíséretű targonca beszerzése és üzembe helyezése.

 
Eredmény leírása:
 

1 db R&R 800L GKD E kétlépcsős pálinkafőzde komplett gázfűtéssel (800L/nap), mely cefréből két lépcsős főzési folyamat során pálinkát állít elő. Sajátossága a tányéros finomító oszlop, ami kombinálva lesz a már alkalmazott tányéros finomítással. Ezzel a késztermékben jobban hangsúlyozódik a gyümölcs illata, íze. Kapacitása 800 l/nap. 1 db Weszyczki szeszmérő készülék forgódobos számlálóval, rozsdamentes házban, hitelesítve, tartozékokkal, a késztermék mennyiségének, alkoholtartalmának méréséhez. 1 db Nissan P1F1A15D emelővillás targonca, a késztermék telephelyen belüli, kültéri anyagmozgatását, rakodását, palackozásra előkészítését látja el. 1 db CLIMAX(Pramac)S16W450Z gyalogkíséretű targonca a késztermék beltéri anyagmozgatáshoz, rakodásához. 15000 l/év volumennel nő a kibocsátás, melyből 10000 l/év exportra kerül. A termékfejlesztés keretében létrehozott 9 db új termék gyártásához szükséges kapacitás rendelkezésre fog állni. A vállalat növelni tudja piaci részesedését belföldön 2 %-l. A cég 29 fő munkahely megtartását biztosítja a projekt révén.

 
 
Nem számszerűsíthető eredmények:
 

Technológiai újdonságként kombinálva lesz az oszlopos és tányéros finomítás, ami jelentősen javítja a késztermék élvezeti értékét, kihangsúlyozva a gyümölcs jellegét illatban, ízben. Ez jelentős hozzáadott értéket tartalmaz. Megcélozhatóvá válik új piaci szegmensként, a kulináris élvezeteket kedvelő ínyencek közönsége, mely egyedi, magas minőségi elvárásokat támaszt a termékek iránt, de van jövedelme, hogy meg is fizesse a magasabb hozzáadott értéket. Különösen a külföldi piacok miatt értékelődik fel a projekt, ahol a speciális igények, egyedi elvárások fokozottan jelennek meg. A projekt megalapozza a külföldi piacokra történő betörést, és tartós növekedést. Megszűnik a kézi beltéri anyagmozgatás. A készárú raktározás gépesítetté válik, kapacitása nő, biztonsága, termelékenysége javul. A kibocsátás bővüléséhez kapcsolódó többlet kültéri anyagmozgatás megoldódik.

 

 

A honlapunk látogatóinak száma: 75687

Utolsó frissítés dátuma: 2016.09.30.