Aktuális

Kicsi a piac, de óriási potenciál van benne

2015-01-13 13:01

Hatalmas potenciált lát a hazai pálinkapiacban a Panyolai Szilvórium Zrt. vezérigazgatója . Lakatos Gergely szerint a pálinkaexport kiépítése megoldást jelenthetne a hazai gyümölcstermelők számára is. Ehhez a jó oldalát kell nézni az igények gyors változásának, új ötletekkel kell előállni, megőrizve az alapokat.

Idén is növekedéssel zár a Panyolai Szilvórium Zrt.. Hogyan sikerült ezt elérni a jelenlegi piaci helyzetben?

A növekedésünk annak köszönhető, hogy rugalmasan reagálunk az új piaci igényekre. A pálinkapiac átalakult: a szabályozási környezet változása miatt stratégiát kellett váltani. A jó oldalát kell nézni mindennek: a házi pálinkafőzésnek köszönhetően sok ember életében a pálinka, így egyre több a hozzáértő pálinkakedvelő is. Erre reagálunk mi: egyrészt szélesítjük a csatornákat, az ország minden táján elérhetővé tesszük termékeinket a kiskereskedelmi láncok segítségével. Másrészt új ötletekkel állunk elő. Idén bevezettünk egy új ágyas pálinkát, a Rubinmeggyet, mellyel újabb kategóriát nyitottunk.  Innoválunk a színekkel, az ízekkel, úgy, hogy közben megőrizzük az alapokat. Mivel folyamatosan változnak a trendek, az igények a piacon, a fejleményeket megpróbáljuk integrálni a vállalatba.

Min dolgoznak jelenleg?

Egy komplex folyamat zajlik fél éve a cégnél: felkészülünk az exportpiacra lépésre. Ez nagy kihívás, és tisztában vagyunk vele, hogy nem rövidtávú „dílekben” kell gondolkodni. Olyan üzletek kellenek, melyek gyökeret eresztenek. Elsősorban nyugat-európai, illetve ázsiai piacokban gondolkodunk.

A pálinka egyelőre csak hazánkban „trendi”. Hogyan nyerhetik meg a külpiacokat?

A hazai pálinkafogyasztók preferencia-rendszere is folyamatosan változik, de az új, innovatív ízek táptalajra találnak a hazai fiataloknál. Sikeresen bevezettük itthon az Aranypálinka termékcsaládot, amely külföldön is sikeres lehet.  A populárisabb szín- és ízvilággal kell megcélozni a külpiacokat, csak azután próbálkozhatunk az erősebb italokkal. Ázsia hatalmas felvevőpiacot jelent, de veszélyes is, hiszen csak óriási mennyiségekben tudnak gondolkodni. Ezért a kisebb országokkal kezdtük meg a tárgyalásokat.

Az alapanyagban, vagyis gyümölcsben nincs hiány Magyarországon. Mit gondol a gazdák helyzetéről?

Az idei termés csodálatos volt, ugyanakkor látni kell mi történt a gyümölcs árával: a gazdák méltánytalanul olcsón kényszerültek eladni termést, sokan egyszerűen a fán hagyták. A gyümölcshöz, mint adottsághoz kellene hozzáállni.  A panyolai pálinkáknál mi alapvetően a hagyományos gyümölcsöket preferáljuk: alma, körte, meggy, cseresznye és barack, de a szatmári szilva az alappillér. A hazai gyümölcstermelés problémája egy komplex kérdés, de az, hogy a gyümölcsök a fán rohadnak meg: pazarlás.

Mi lenne a helyes út?

A pálinkapiac jelenleg csak néhány tízmilliárdos mikropiac, de óriási potenciál van benne. Itthon rengeteg jó minőségű gyümölcsünk van, de romlékonyak, ezért hozzáadott értékkel kell továbbadni. Kiszolgáltatott a mezőgazdaságunk: szükség van egy biztos felvevőpiacra. Ennek a célnak a pálinkapiac tökéletesen megfelelne. Nagy eredményeket lehetne elérni a hazai gyümölcsállománnyal: ám ehhez tudatosság és állami segítség kellene.

Mit kellene tennie a kormányzatnak?

Nem a kormánynak, hanem elsősorban a piaci szereplőknek kell ebben a kérdésben proaktívnak lenniük. Nekünk kell odamenni, megmutatni a potenciált, és az üzleti terveket. A döntéshozók pedig majd eldöntik, mit látnak benne. Fél éve kommunikálunk az állami szervekkel, úgy tapasztaljuk, meg van a nyitottság a részükről. A kormányzat segítsége a belső piac védelméhez kell elsősorban, és sokat segítene, ha kiemelt iparággá nyilvánítanák a pálinkaipart.

És mi a helyzet a tudatossággal?

Ahogy Winston Churchill fogalmazott: minél messzebbre tekintesz vissza, annál távolabb látsz előre. Kinőtte ezt az országot a pálinkapiac, de nem tud kitörni, mert valami megváltozott: nincs szinergia. Hosszú előkészítő folyamat kilépni a külpiacokra, és ehhez fontos az összefogás. Ha ez nincs meg, akkor egy cég fogja kijárni ezt az utat, integrátorként. Áldozni kell a fogyasztók megnyerésére, ami hosszú évek komoly munkája. Ehhez alázat, tisztelet és rengeteg munka kell.

(Forrás: Napi Gazdaság)

 

 

Szerelem az utolsó cseppig

2014-12-15 08:12

Az első találkozás vele… Könnyed nyári este, felsejlik a gyümölcstől roskadó fák képe, a bordóra érett meggyszemek kellemesen pikáns zamata. Azonnal elvarázsol, rabul ejt, játékra csábít. Bohókás, virgonc, édesen fanyar.

A folytatás… Az alkony vöröse, amely átszínezi a látóhatárt. Borzongató meleg jár át – ellentétes érzések különös harmóniája.

A fény felé tartod poharad, a vékony üvegfalon át a nyár színei tükröződnek. Mélybordó csillogás, lágy selymesség, tökéletes összhang, kedves elegancia.

Ez a Rubinmeggy. A Panyolai Pálinkák új terméke, a sokak által vágyott zamat. Tömény gyümölcsösséggel, a háttérben megbúvó kellemes (38%) alkohol-ízzel. A Panyolai márka többi termékcsaládjánál – Elixír, SQ, Hagyományos, Mézes, Ágyas, Aranypálinka, Eszencia – megszokott minőség, elérhető, középkategóriás áron. A Panyolai Pálinkák gyártójának ajánlásával, minden pálinkakedvelőnek…

Panyolai Pálinkák – a név kötelez…

 

 

Szentelt szilvapálinkával büszkélkedhetnek

2014-12-15 08:12

Felszenteltek egy palack Panyolai Elixír Érlelt Szatmári szilva pálinkát a napokban a Szent Miklós napja és a Magyar Pálinka Napja alkalmából rendezett ünnepségen.

Az újfehértói görög katolikus templomban tartott megemlékezésen a Magyar Pálinka Lovagrend megalakulásának 10. évfordulóját is ünnepelték a jelenlévők.

 

Lakatos Gergely, a Panyolai Szilvórium Zrt. vezérigazgatója – és két pálinkalovag társa – átvette a megszentelt Szent Miklós ikont Piros László nagymestertől.

 

 

Kitörési pont a magyar párlat

2014-09-16 13:09

Rekordmennyiségű gyümölcstermésről számolhatunk be az idei nyár értékelésekor, s mivel ez kiváló minőséggel párosult, a feldolgozó cégek elégedettek az üvegekbe, dobozokba zárt termékük zamatával.

– Vállalatunknak idén is jó minőségű, magas élvezeti értékű gyümölcsöt sikerült felvásárolni, így biztosítani tudjuk a tőlünk elvárt, megszokott színvonalat – elemzett Lakatos Gergely, a Panyolai Szilvórium Zrt. vezérigazgatója. Az említetteket elsősorban a szatmári térségből szerezték be, kivételt csak azok a fajták képeztek, amelyek más tájegységben jobb minőségben teremnek, így például a barackot Gönc környékéről vásárolták.

A szatmári cégnek a meggy, cseresznye, kajszibarack, szilva után az elkövetkező hetekben az alma, körte és szőlő feldolgozása ad munkát. Ez utóbbiak a hagyományos pálinkák mellett fontos alapanyagai a külföldi piacra szánt arany termékcsaládnak is.

A panyolai cég élen jár a gyümölcsökben rejlő ízek kihangsúlyozásában, s mint Lakatos Gergely fogalmazott, ha ehhez hozzávesszük az idei rekordtermést, még tudatosabban kell készülni a feldolgozásra. Ennek egy kiemelt szegmensét jelenti az exportpiac, amely felé egyre szélesebb kapukat nyitnak, hiszen a kiváló magyar gyümölcsből előállított párlat utánozhatatlan aromája kitörési pontot jelenthet.

(Forrás: Szabolcs Online)

 

 

Hírnév terem a Nemtudom-fákon

2014-08-13 11:08

– Nem tudom – hallható mostanság lépten-nyomon a szatmári térségben. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen most érik a vidék neves gyümölcse, az ártereket, kerteket kékre színező Nemtudom szilva.

Idén jó termés mutatkozik, a fák roskadásig telve gyümölccsel, bár sajnos a rekordmennyiségből a földre is bőven potyog.  Itt, az ország leghátrányosabb helyzetűnek titulált területén az emberek régesrég birtokolják és folyamatosan átörökítik utódaiknak a szilva sokrétű feldolgozására irányuló tudást.  A múlt század elején Benedekfalvi Luby Margit a Szilva hazája című munkájában a termelés középpontjaként Panyolát nevezte meg. A Szatmár-beregi Szilvaút említett településén ma is több tucatnyi portán fő Nemtudom szilvából ilyentájt a cukormentes lekvár. A falu vendégházaiban heteken át bekapcsolódhat a turista az ősöktől tanult módon – rézüstben, folyamatos kavarással – zajló tevékenységbe. Sőt, Panyolán még életben tartják az aszalás hagyományát is.

Leg(el)ismertebb itt mégis a pálinkafőzés, s kézenfekvő, hogy az ország pálinkakészítői közül a Nemtudom szilva legjelentősebb felvásárlója és feldolgozója a Panyolai Szilvórium Zrt..

 – Az eredetvédett szatmári szilvapálinka csak Nemtudom és Besztercei szilvából készülhet, s ez a szabályozás garantálja egyrészt az állandó, megbízható minőséget, másrészt a helyben termő gyümölcs felvásárlása is biztosított általa – elemzett Lakatos Gergely, a vállalat vezérigazgatója.

A fentiek bizonyítékaként említhető, hogy a Panyolai Pálinkák alappillére a szatmári szilva, amely minden termékcsaládban – ágyasítva, mézesítve, kivonatolva, stb. – megjelenik. Jelentős momentumként üdvözölhető a cégvezetés azon törekvése, hogy a szilvapálinkát nemzetközi piacra lépteti, hiszen a hungarikumként kezelt termék így nem csak a térségnek, de az országnak is elismertséget hozhat.

 
A „Szatmári szilva” földrajzi árujelzőt az alább felsorolt helységek és határuk közigazgatási területéről származó szilvából készített termékkel kapcsolatban lehet alkalmazni. Aranyosapáti, Barabás, Beregdaróc, Beregsurány, Botpalád, Csaholc, Csaroda, Darnó, Fülesd,Gacsály, Garbolc, Gelénes, Gemzse, Gulács, Gyüre, Hetefejércse, Ilk, Jánd, Jánkmajtis,Kisar, Kishódos, Kisnamény, Kispalád, Kisszekeres, Kisvárda, Kisvarsány, Kölcse, Kömörő,Lövőpetri, Magosliget, Mánd, Márokpapi, Méhtelek, Milota, Nagyar, Nagydobos, Nagyhódos, Nagyvarsány, Nyírlövő, Olcsva, Olcsvaapáti, Panyola, Pap, Penyige, Rozsály, Sonkád, Szabolcsbáka, Szamosszeg, Szatmárcseke, Tákos, Tarpa, Tiszaadony, Tiszabecs,Tiszacsécse, Tiszakóród, Tiszaszalka, Tiszavid, Tivadar, Túristvándi, Túrricse, Uszka, Vámosatya, Vámosoroszi, Vásárosnamény.

 

 

Panyolafeszt – az igényesség jegyében

2014-08-11 19:08

Neves előadók, kézműves termékek, szatmári népi ételek és Panyolai Pálinka – mindez szinte vég nélkül, az igényesség jegyében. Ez volt a Panyolafeszt, a Tisza-Szamos-Túr háromszögében megrendezett Határmenti Világzenei Fesztivál. Idén is több ezer vendég népesítette be a panyolai rendezvényteret, akik számára pálinkafőzdei látogatást, kézműves foglalkozást, házipálinka versenyt és még sok-sok tartalmas programelemet kínáltak a szervezők.

Fotók: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.699561826748066.1073741829.155001057870815&type=1

 

 

Külföldre készülnek a panyolai pálinkák

2014-05-27 14:05

Külpiacokra lép termékeivel a Panyolai Szilvórium Zrt., amely az idén megkezdi gyümölcspárlatainak, köztük a Hungaricum-díjas pálinkáinak exportálását a nyugat-európai, az észak-amerikai és az ázsiai országokba – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei cég vezérigazgatója az MTI-vel.

Lakatos Gergely, a Panyolai Szilvórium Zrt. vezérigazgatója elmondta: a 2002-ben alakult cég eddig csak a hazai piacon értékesítette termékeit. A jelenleg 32 dolgozót foglalkoztató társaság árbevétele tavaly 592 millió forint volt, a 2012-es 498 millió forinttal szemben. 

A zrt. panyolai pálinkafőzdéjében tíz fajta gyümölcsből 38 féle párlatot készítenek. Az alapanyagot a szatmár-beregi térségből vásárolják fel. Évente több ezer tonna almát, bodzabogyót, cseresznyét, kajszibarackot, körtét, meggyet, piros- és fekete ribizkét, szamócát, valamint szilvát vesznek át a termelőktől. Az idén a társaság az exportpiaci nyitásnak köszönhetően már 750 millió forint összegű árbevételt tervez.

Az évszázados tradíció szerint készített Elixír nevű panyolai párlatok mindegyikét bevezetik az év végéig a nyugat-európai, az észak-amerikai és az ázsiai országok piacain. Az eredetvédett szabolcsi aranyalma pálinkát épp úgy, mint a híres érlelt szatmári szilvát, vagy az aszalt szilva eszenciát. Ez a három termék Prémium Hungaricum-díjas.

A Hungaricum Bizottság által meghirdetett Pálinka országkóstoló elnevezésű rendezvényen az aranyalma pálinka mellett a panyolai fekete cseresznye párlat is elnyerte a Pálinkaházak kiválóságai címet.

Lakatos Gergely elmondta még: a Panyolai Szilvórium Zrt. pálinkafőzdéjét bárki felkeresheti, és megtekintheti a gyümölcs útját a fától a palackig. A főzde egy kialakított kóstolóházzal együtt fogadja az érdeklődőket, köztük ma már külföldi turistákat is, akik kíváncsiak a szatmári térség gyümölcspárlatainak készítésére.

(Forrás: MTI)

 

 

Panyolai aranycsapat tarolt Gyulán

2014-05-27 14:05

Bearanyozzuk a gyulai fesztivált – hirdette a Panyolai Pálinkák facebook oldalának bejegyzése. S valóban: a XV. Kisüsti Pálinka Fesztiválon részt vett Panyolai Szilvórium Zrt. mind megjelenésében, mind termékkínálatában fényesen csillogót mutatott.

– A rendezvényen vezettük be az Aranyszőlő és az Aranykörte pálinkáinkat, amelyek a már népszerű Aranyalma termékünkkel kiegészülve Panyolai Aranypálinka termékcsaláddá alakultak – tájékoztatott Lakatos Gergely, a cég vezérigazgatója.
Ennek megfelelően az esztétikus küllemű stand dekorációjában is az arany dominált: a háttérfalak grafikája, valamint húsvét lévén a pulton, kínáló asztalokon pompázó aranypálinkás tojásfák és az új termékeket rejtő kínálók is az említett célt szolgálták.
A rendezvény közönsége elismerősen nyilatkozott az új ízekről és többen ígérték, a közeljövőben rendezendő budai pálinkafesztiválon is koccintanak a cég képviselőivel.

 

 

Egészségedre, de maradj meg józannak!

2014-04-02 12:04

A mesebeli szegénylegény három nap, három éjjel gyalogolt, majd a sárkánnyal is megküzdött, hogy kulacsát megtölthesse az élet vizével. A mai embernek csak egy mozdulatába kerül, s a nemes nedű a bolti polcról a kosarába vándorol. 

Az élet vize, azaz aqua vitae – így nevezték a pálinkát Károly Róbert idején, és a korabeli források szerint valóban gyógyító erőt tulajdonítottak a gyümölcspárlatnak. Erzsébet királyné a köszvényét orvosolta vele, az udvari szolgák sebfertőtlenítésre, gyomorbántalmakra, fogfájás enyhítésére használták.

- A népi gyógyászatban széles körűen alkalmazott pálinka jótékony hatása megkérdőjelezhetetlen, nem véletlenül kapta az Elixír nevet a cégünk elsők között megalkotott termékcsaládja – reagál a fentiekre Lakatos Gergely, Panyolai Szilvórium Zrt. vezérigazgatója.

Gyorsan hozzáteszi: orvosilag ugyan nem igazolt a fenti állítás, mi mégis az elődök megfigyeléseinek hiszünk, a pálinkafőzdében terjengő illatok és a testet-lelket kellemesen átjáró zamatok varázserőre engednek következtetni.  Ha gondolatban végigjárjuk, milyen úton-módon jön létre a palackok tartalma, belátjuk, nem túlzás a csodálatos jelző.

Selejtet a kukába

Hazánk földrajzi adottságai: a tápanyagban gazdag talaj és a gyümölcstermesztésre alkalmas éghajlat megfelelő cukor és sav arányú, kellemesen telt aromájú termésekkel borítja be a magyarországi fákat. Némely tájegység kiemelkedően alkalmas bizonyos gyümölcsfajták termesztésére, az itt készített pálinkát eredetvédett termék jelzővel illetik.  Ilyen a Szatmári szilvapálinka, a Szabolcsi almapálinka, az Újfehértói meggypálinka, a Kecskeméti barackpálinka, a Békési szilvapálinka és a Gönczi barackpálinka.

– Az alapanyag minősége kulcsfontosságú – hangsúlyozza Lakatos Gergely és hosszan ecseteli „a selejtgyümölcs pálinkának még jó lesz” régi szemlélet elavultságát.  

- Rothadó, penészes gyümölcsből lehetetlen jó pálinkát főzni – árulja el a hungarikumként ismert termékek kiválóságának egyik titkát, majd beavat a következőbe: a hozzáértő, elkötelezett szakemberek tudása és tapasztalata is kiemelt jelentőségű a végeredmény szempontjából. Ha ehhez hozzátesszük a korszerű berendezéseket és a napjainkban létfontosságúnak számító kereskedelmi, illetve marketingmunkát, meg is fejtettük a rejtélyt.

Tulipános koccintás

De itt még nincs vége a pálinka-misztikumnak. A nemes itókát hűtés nélkül, 18-20 °C-on, lehetőleg tulipánformájú – alul öblös, felül összeszűkülő – pohárból fogyasszuk, amely kialakításából adódóan a párlatot az orrunkhoz irányítja. A pálinkát kortyonként érdemes ízlelgetni, hiszen a nyelvünknek fokozatosan hozzá kell szokni az intenzív ízhez, hogy érezhessük a gyümölcs valódi zamatát.

– A pálinka hungarikum, ezt szem előtt tartva, mértékkel és kulturáltan poharazgassunk – hívja fel a figyelmet Lakatos Gergely, majd az elhangzottak alátámasztásaként a fény felé tart egy Elixír-terméket. A palack címkéjének hátoldalán, így pálinkával telve is áttetszik a cég mottója: Igyad az egészségedre, de maradj meg józannak, hogy mindig helyesen tudj gondolkodni!

 

Mit nevezünk pálinkának?

A jelenleg hatályban levő rendelet szerint a pálinka szó csak azon terméken alkalmazható, amely kizárólag gyümölcsből, illetve szőlőtörkölyből készült erjesztéssel és lepárlással, és semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz. Magyarországon termő gyümölcsből ill. szőlőtörkölyből készült, Magyarországon párolták és palackozták. Kizárólag sárgabarack esetén 4 osztrák tartomány is jogosult a pálinka megnevezés használatára. Alkoholtartalma legalább 37,5 %, legfeljebb 86% (V/V).

 

 

Megíz-leljük Magyarországot

2014-02-19 08:02

 

A Hungarikum Szövetség 2014. február 5-én 15 órától rendezte meg a Sajtóház Mikszáth termében az ÍZ-LELJÜK MEG MAGYARORSZÁGOT ország- és nemzetmárka erősítő programsorozata első bemutatóját, amelyben Lengyelországnak mutatkoztak be a márkaerősítő magyar értékeink. A Hungarikum Szövetség, HUSZ ÍZ-LELJÜK MEG MAGYARORSZÁGOT program célja, hogy bemutassa kiemelt értékeinket, a HUSZ tagjait és a hungarikumokat, a Premium Hungaricum védjegyes termékeket, és népszerűsítse minden alkalommal egy-egy hazánkban képviselettel rendelkező ország diplomatáinak, kereskedelmi, kulturális vezetőinek, cégeinek, újságíróinak. A „magyar érték világlépték” értékeink közvetlen élmény, „ÍZ-LELŐ” érzékeltetése az adott célország mellett a hazai érdeklődőkben is – a reális önbecsülést erősítve – tudatosítja márkázó értékeink erejét, minőségét.

 

Az eseményt Birinyi József, a Hungarikum Szövetség (HUSZ) elnöke, a hungarikum törvény stratégiájának alkotója, a program ötletgazdája nyitotta meg. A Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltség vezetője, Paulina Wilamowska beszámolt a lengyel-magyar kereskedelmi kapcsolatokról, lehetőségekről. A nagyra értékelte a HUSZ gazdaságsegítő célkitűzéseit és nemzetközi együttműködési törekvéseit, a bemutatott hungarikumokat, kiemelkedő minőségű magyar termékeket.

A teltházas, nagy érdeklődést kiváltó program keretében vetítésre kerültek a Londoni Olimpián, és a kereskedelmi TV2-n bemutatott Hungarikon klipek, valamint Papp László, háromszoros olimpiai bajnokunk „speciális papi áldást” osztó győzedelmes ökölvívó sportéletművét felidéző összefoglaló film. Tóth István zongoraművész Liszt és Chopin darabok előadásával adta meg a „közös hangot”. A HUSZ tagjai közül bemutatkozott a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség. A magyar huszárság lengyel terjedéséről, a közös történelmi hagyományokról Kovács István költő, történész, volt diplomata tartott színes áttekintést. Mathiász János világhírű magyar szőlőnemesítő, borász munkásságát dédunokája, a HUSZ alelnöke, a Mathiász Hungarikum Életmű Program vezetője, Mathiász Gábor ismertette. A Pető módszert, mint első szellemi hungarikumot, a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete küldetését Makk Ádám Balázs kommunikációs vezető, konduktor, a HUSZ elnökségének tagja mutatta be. A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. részéről Erdei Viktor fejlesztési igazgató tekintette át szemet gyönyörködtető alkotások sorozatával Zsolnay világraszóló életművét, az eozinos technikától a pirogránit épületkerámiáig, a mai kreatív termékekig. A Premium Hungaricum Egyesületet elnöke, Kádár Imre, a HUSZ alapító tagja ismertette a Premium Hungaricum védjegybírálat szigorú, magas minőséget megkövetelő szempontjait, majd bemutatta a bemutatkozó védjegyes „ÍZ-LELTETŐ”cégeket, vállalkozókat.

 

A nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényen 14 Premium Hungaricum védjegyes és díjazott magyar produktumot előállító cég termékeivel ismerkedhettek meg a résztvevők. Megkóstolhatták a 10 éves magyar vállalat, az Alföldi Tej minőségi tejtermékeit, kezet foghattak „Riskával”, ízlelhették a Dobosi Pincészet 2013-as díjnyertes desszertborát és Balaton-felvidéki borait, a Donum Terrae (a föld ajándéka) szabadkai magolajokat és olajos krémeket, Gábor Sándor mestercukrász Magyar Rapszódia desszertjét, a Piszkei Öko Rt. bio készítményeit, a Panyolai pálinkákat, s a cég különlegességét: a zseniális aszalt szilvás esszenciát, a Balaton-felvidéki Petendi pálinkákat. Megkóstolhatták a Polgár Pincészet villányi borait, a HUSZ és a Premium Hungaricum Egyesület desszertbor különdíját elnyert nedűt,  a Stelcz és Fia bátaszéki, magyarországi sváb ízeket hozó húskészítményeket, kolbászokat, szalámit, a Szomor Húsüzem szürke marha és vizibivaly húskészítményeit, füstölt termékeit, szalámiját, a Tornai Pincészet somlói borait, „a magyar tőke és szellem találkozásából” született Vasuta Zrt. Rozé és Cserszegi fűszeres palackozott fröccsét. Bemutatkozott az AquaNova, Deák László szódavize is a Hungarikumok Gyűjteményébe felvett Jedlik találmány, a szódavíz képviseletében. A rendezvény szolgálta a jó magyar ízek, termékek népszerűsítését, piacrajutását.

A HUSZ  ÍZ-LELJÜK MEG MAGYARORSZÁGOT ország- és nemzetmárka erősítő sorozata következő programját márciusban rendezi a Hungarikum Szövetség és a Premium Hungaricum Egyesület.

(Forrás: Hungarikum Szövetség)